Hogyan válasszam ki a megfelelő bőrtípust?

Új papucsunk vásárlásakor az elsődleges szempont a szín és a fazon. Szokták mondani, hogy ízlés dolgában nem kell vitatkozni, így hát mi sem tesszük. Érdemes azonban figyelmet fordítanunk lábbelink anyagára. Mielőtt belevetnénk magunkat a szebbnél szebb papucsok közötti keresgélésbe, gondoljuk végig mire szeretnénk azt használni. Utcai, otthoni, esetleg munkahelyi viseletnek szánjuk? Mennyire fontos a tisztíthatóság, illetve a strapabíróság?

Az alábbi bőrtípus ismertetővel szeretnénk segítséget nyújtani a legtökéletesebb lábbeli megtalálásához. A megfelelően kiválasztott papucs ugyanis évekig szolgálja gazdája kényelmét anélkül, hogy szépsége megfakulna.

Box – Pigmentált, felső rétegben festett bőr

A kikészítendő bőrfelületen fedőlazurozó pigmenteket rögzítenek fedőfestéssel, vagy fényt, fogást, karcállóágot javító réteget visznek fel rá.

Normál kiképzésű, erős bőrtípus feszes tartással, mely kevésbé hajlamos a nyúlásra.

Bőrápolás- és tisztítás szempontjából ez a legkönnyebben kezelhető bőrtípus. Felületéről nedves ruhával könnyedén eltávolíthatók az esetleges szennyeződések. Mindenki számára bátra ajánljuk!

Lakk

Marha bőr, melyet lakkréteggel vonnak be, így kapja a bőr a fényes, csillogó felületét.

Tisztíthatóság és fizikai tulajdonságok tekintetében a box bőrhöz hasonlítható.

Nubuk – Finom csiszolással kikészített bőr

A bőrréteg felületén finom csiszolással enyhe szőrréteget hoznak létre, melynek köszönhetően az anyag puha, bolyhos tapintású lesz.

Strapabíróság szempontjából erős, tömött bőr. Az anyag ugyan hajlamos lehet a nyúlásra, de a megfelelő szabásirány alkalmazásával ez a nem kívánatos tulajdonság orvosolható.

Finom, szinte selymes textúrájuk miatt ezek a nyílt pórusú csiszolt bőrök a legkényesebbek. A nedvességet a bőr magába szívja, az anyag elszíneződhet és az így kialakult esetleges foltokat eltüntetni csak nagyon korlátozottan lehet. Ez a bőrfajta bizonyos esetekben hajlamos lehet színének eresztésére, ezért sötét nubuk bőr felsőrészeinket marhabőr béléssel készítjük.

Ha várhatóan nem teszi ki papucsát komolyabb szennyeződéseknek, válasszon nubuk bőrből készült termékeink közül! Egy igazán különleges és elegáns megjelenésű papucs tulajdonosa lesz.

Vixos – „Zsíros”marhabőr, itatott bőr

A zsíros bőrök vastagabb, robosztusabb színbőrök, melyeket zsír- vagy olajtartalmú réteggel kezelnek. A zsírbőrt olajos bőrnek, vagy waxolt bőrnek, pull up bőrnek, vagy vintage bőrnek is nevezik.

Erős, strapabíró anyag, mely tökéletes tartást biztosít, mégis könnyen igazodik viselője lábához.

A puha és karcolásra érzékeny bevonatból eredően elég hamar képződik a bőrön egy ún. tipikus zsírbőr patina, mely főleg kivilágosodott részekből áll, melyek a gyűrődések, nyúlások és karcok hatására képződnek. Ez a patina a bőr sajátossága és a papucs használata során még egyedibbé teszi lábbelinket. Erőteljes megjelenése miatt jó szívvel ajánljuk férfi vásárlóink figyelmébe mind világos, mind pedig sötétebb változatban.

Nappa bőr

Ez a különösen jó minőségű, puha box, nubuk, vagy vixos bőrök összefoglaló neve. Mivel ez a típus igen vékony, a gyártás során marhabőr béléssel látjuk el, így megtartjuk az anyag finom jellegét, mégis tartósságot biztosítunk a számára.

Nyomott bőr

Nyomdatechnikai módszerekkel kikészített bőr. Különböző effektusok és mintázatok találhatóak a bőrfelületen.

Minden termékünk felsőrésze 100%-ban kiváló minőségű, nagy gonddal válogatott valódi marhabőrből készül. Papucsaink talpának bélelésekor azonban úgynevezett microfiber-t, azaz mesterséges bőrt alkalmazunk. Ez a környezetbarát technológiával készült speciális anyag valódi bőrhatást nyújt, kiemelkedő a kopásállósága és antibakteriális, így gátolja a lábszag képződést. A microfiber nemcsak lélegző és kiváló nedvszívó képességű anyag, hanem – a természetes bőrrel ellentétben – vizzel is tisztítható, így megnöveli papucsunk élettartalmát.

Reméljük tudtunk segíteni a bőrtípusok közötti eligazodásban és sikerül kiválasztania az igényeinek leginkább megfelelő papucsot!

Amennyiben további kérdése merülne fel, illetve beleszeretett egy modellünkbe, de azt nem találja a kívánt színben, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot: papucs(kukac)biokomfort.hu