Fontos hogy papucsaink felsőrésze 100%-ban valódi bőrből készül. A felső fedőbőr általában egy vastagabb festett marhabőr, még a bélés egy tipikusan vékony, natúr bőr. A bélésbőrt először ragasztással rögzítjük a felső fedő bőrhöz, majd az elkészült felsőrészt körbevarrjuk, így biztosítjuk, hogy tökéletes és tartós legyen a papucs belső bélelése.

Bizonyos esetekben papucsaink bélelését a modell indokolja, a felsőrészeket ugyanis több részből állítjuk össze. Az illesztéseknél két bőrréteg fekszik egymáson, illetve ezeken a helyeken varrással is megerősítjük a felsőrészt. A belülre ragasztott bélésbőr védi a lábat, így az illesztések nem okoznak kellemetlen nyomást.

Más esetben maga a bőr típusa miatt szükséges a bélelés. Jellemzően a festékkel átitatott és csiszolt bőrök – mint a nubuk, vagy a velúr bőr – hajlamosak lehetnek a színük eresztésére. Ez leginkább a sötét színek esetében fordulhat elő, mint a sötétkék, vagy a fekete. Elkerülendő, hogy a papucs befogja viselője lábát, béléssel látjuk el.

A természetes bőrük típusukból és a gyártási folyamatból eredően más és más vastagságúak lehetnek. A vékonyabb bőrtípusok is meglepően erősek, ám béleléssel tovább növelhetjük strapabíró képességüket és javíthatjuk a bőr tartását.