Az online vásárlás során sokan attól tartanak, hogy nem jól választják ki a papucs méretét. Az alábbi leírással szeretnék segíteni abban, hogy megtudja, melyik méret lesz a legjobb választás!

A megfelelő papucsméret kiválasztásához szükségünk van a talpa hosszára, amit Ön is könnyedén lemérhet otthon.

Helyezzen egy papírlapot a földre, közvetlenül egy szabad falfület tövébe. Álljon mezítláb a papírra úgy, hogy a sarka a falhoz érjen, majd jelölje meg a leghosszabb lábújj hegyét (ez általában a nagylábújj, de nem feltétlen mindenkinél van így). Néhány tipp, hogy biztosan jól sikerüljön a mérés:

  • teljes súlyával álljon a lábán
  • a ceruza merőleges legyen a papírlappal (a túlságosan megdöntött ceruza több millimétert is „csalhat”) és lehetőleg használjon vékonyan fogó ceruzát, vagy tollat.
  • a mérést lehetőleg este, a nap végén végezze, ekkor ugyanis a legtöbbünk lába kicsit megdagad.
  • mindkét lábát mérje le, a két lábunk általában nem teljesen egyforma méretű

Ezt követően mérje meg a távolságot a leghosszabb lábújjhoz tett jelölés és a papírlap falhoz illesztett vége között és már meg is kapta talpának hosszát. A mérést végezze el mindkét talpa esetében és a nagyobb értéket vegye figyelembe.

Talphosszát hasonlítsa a lenti mérettáblázathoz, így megállapíthatja, melyik méret lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

NÓI MÉRETMAXIMÁLIS TALPHOSSZ
3522,6 cm
3623,3 cm
3724 cm
3824,7 cm
3925,3 cm
4025,9 cm
4126,6 cm
4227,2 cm
FÉRFI MÉRETMAXIMÁLIS TALPHOSSZ
3824,8 cm
3925,5 cm
4026,3 cm
4127 cm
4227,7 cm
4328,2 cm
4428,8 cm
4529,6 cm
4630,4 cm

TIPP!

Biokomfort papucsaink gyártása során saját, egyedi talpainkat használjuk, melyek méretezése némileg eltér a megszokottól.

Több évtizedes tapasztalatunk azt mutatja, hogy női modelljeink esetében talpaink méretezése megegyezik a Hölgyek által hordott cipőmérettel.

Férfi papucsaink talpa valamivel nagyobb a megszokottnál. Az Urak esetében szinte mindig igaz, hogy a cipőméretnél egy számmal kisebb papucs a megfelelő.

Ha továbbra is bizonytalan a mérettáblázatban meghatározott számozásban akkor a rendelés végén a „Pénztár” oldalon található „Megjegyzés” rovatba írja meg nekünk talpának hosszát és hogy általában mekkora méretű cipőt visel. Ebből a két információból igyekszünk a lelhető legpontosabban megállapítani a méretét.

Amennyiben egy egész méret – vagy még nagyobb – az eltérés két lába között, lehetősége van eltérő méretű jobbos, balos papucs rendelésére, ez egyedi rendelésnek minősül. Kérjük, amennyiben ilyen igénye merülne fel, vegye fel a kapcsolatot velünk e-mailben, vagy telefonon!